2021/2022 tanév rendje

Kedves Petőfis diákok, tisztelt szülők!

Hamarosan megkezdjük a 2021/2022-es tanévet. Kérjük figyelmesen olvassák el az alábbi információkat:

Szeptember 2-án 7.00 – 7.30 között vesznek részt a gargalizálós covid-tesztelésen azok a tanulók, akiknek a szülei jelezték az igényüket. Szükséges a szülő jelenléte a teszteléssel kapcsolatos dokumentumok kitöltéséhez és aláírásához, kérjük kísérjék el gyermeküket. Az épületbe való belépés előtt ki kell tölteni „A látogató tünetmentességéről szóló nyilatkozatot”.
A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉGre szeptember 2-án7.45-kor kerül sor az iskola udvarán. Az épületbe csak az elsősöket kísérheti az egyik szülő, akinek belépés előtt ki kell tölteni „A látogató tünetmentességéről szóló nyilatkozatot”. Az elsősök megkapják a Rákóczi Szövetség ajándékát, az iskolatáskát, valamint a kezdő tanszercsomagot a szülői szövetség jóvoltából.
A rövid ünnepség után osztályfőnöki óra lesz kb. 8.45-ig. A tanulók az épületbe való belépés előtt leadják a szülő által aláírt „A diák tünetmentességéről szóló nyilatkozatot”.
Mindkét nyomtatványt (elvihető az iskola bejáratánál elhelyezett tárolóból is) minden három napon túl tartó mulasztás esetén le kell majd adni.
A felső légutakat eltakaró maszk viselete zárt térben kötelező!
A napközi szeptember 3-tól működik, az illeték továbbra is havi 3 euró gyermekenként.
Ebédre az első osztályfőnöki órán jelentkezhetnek a tanulók. Az iskolai étkezdét szeptember 3-tól látogathatják az érdeklődők. Az ebéd ára az alsó tagozatos tanulónak 1,15 euró, a felső tagozatosoknak 1,23 euró. Állami támogatásban a szükséghelyzetben (hmotná núdza) lévő családok részesülhetnek, illetve akik nem jogosultak az adóbónuszra, és ezt a nyár folyamán igazolták.
Péntektől minden tanulónak kötelező a váltócipő használata.
Az „Iskolai covid jelzőlámpa” útmutatása szerint a szülő felel a tanulók általi alapvető higiéniai előírások betartásáért, valamint napi két darab szájmaszkot és egy csomag egyszer használatos papírzsebkendőt biztosít számára.

Az aktuális információkat folyamatosan eljuttatjuk Önöknek.

Kérjük és előre is köszönjük az együttműködésüket annakérdekében, hogy gyermekeink minél tovább vehessenek résztjelenléti oktatásban, hogy az osztályokat minél továbbműködtethessük karantén nélkül!

Tisztelettel a Petőfi Sándor Alapiskola vezetősége