Bethlen Gábor Alap

                                A Krízishelyzetben a gyermek c. előadás és tréning a

                                                         támogatásával valósult meg       

 

 

Iskolánk Nyitrai Angelika életvezetési tanácsadót kérte fel, hogy az önmegismeréssel, a krízishelyzetek megélésével kapcsolatban tartson előadást, ill. tréninget a felső tagozatos diákjaink számára.

Egyre több gyermek él meg nagyon súlyos stresszhelyzeteket. A családon belüli erőszak, egy hozzátartozó halála vagy betegsége, a válás, az alkoholizmus, a szegénység, a diszkrimináció – mind-mind komoly hatással vannak a gyermekek életére, viselkedésére.

Egyre gyakrabban tapasztaljuk azt is, hogy a „másik” ellen irányuló viselkedés nem megfelelő, egyre durvább, agresszívabb. A durva beszéd, szitkozódás, rossz magatartás, zaklatás, verekedések az iskolában és iskolán kívül is egyre gyakoribbak. S ez mind hozzájárul, hogy a gyermek stresszhelyzetbe kerül.

Tisztában vagyunk vele, hogy az iskola, a szülő és a szakemberek (pl.pszichológusok) együttműködésével érhetünk el eredményt. Ezért több előadást, ill. tréninget terveztünk be diákjaink számára, melyek az agresszióval, zaklatással, családon belüli krízishelyzetek kezelésével foglalkozik.

Nyitrai Angelika 2018. december 20-án tartott egy-egy órás tréninget a  6., 7. 8. és 9. évfolyam tanulói számára.