Rendelkezhet adója 2%-áról

Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

Hamarosan nyilatkozniuk kell az adó 2%-áról azoknak az alkalmazottaknak, akiknek adóbevallását a munkaadójuk készíti el. Ezúton szeretnénk a kedves szülők és iskolabarátok figyelmét felhívni arra, hogy lehetőség van a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskola mellett működő Szülői Szövetség támogatására is.

Amit tenniük kell:

A munkaadónál kérvényezni az éves adóelszámolás elkészítését, valamint kérni a 2% adóhoz szükséges igazolást (Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti), melyet általában március folyamán megkapnak a munkáltatójuktól. Ezen igazolást, valamint a kitöltött formanyomtatványt (Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby) legkésőbb április 30-ig postázzák (vagy vigyék be személyesen) az állandó lakhelyük szerinti adóhivatalba.
Azoknak, akik maguk készítik el az adóbevallást, mint fizikai vagy jogi személyek, az adóbevallás nyomtatványában kell közvetlenül kitölteni az adatokat.

Az adóhivatalnak befizetett adójuk 2%-ból tudják támogatni az iskolát, valamint gyermekeiket.

Szokásunkhoz híven a befolyt összeget teljes mértékben a gyermekek fejlődését célzó tevékenységekre és eszközökre szeretnénk fordítani.

Segítségüket előre is köszönjük!

ADÓ-Becsületbeli nyilatkozat 2022