Olvasni jó!

Az Olvasni jó! irodalmi vetélkedőről már sok mindent hallhattak, láthattak a közösségi média felületein. Most fogadják szeretettel a csapat tagjainak gondolatait Csepregi Csenge tollából.

Hatalmas örömmel tölt el engem, csapattársaimat, valamint felkészítő tanárnőnket, hogy részt vehettünk az idei Olvasni jó! irodalmi vetélkedőn.

Ez alkalommal Király Anikó: A balatoni sellő című regényét boncolgattuk, aminek minden sora magával ragadott bennünket. A hónapokig tartó alapos felkészülést követően, – amely során kb. ezer kérdését válaszoltuk meg a tanárnőnek – céltudatosan, ugyanakkor csipetnyi félelemmel kezdtük el a feladatsorok megoldását.
​A regisztráció után került sor az elődöntőre, ahol változatos feladatsorokat kellett megoldanunk.

A döntő előtt lehetőségünk volt személyesen feltenni kérdéseinket az írónőnek, az író – olvasó találkozó során. Számomra felfoghatatlan volt, hogy a sorok mögött álló embertől élőben kérdezhetem meg azt, ami foglalkoztatott a könyv olvasása közben.

​Az izgalom csak fokozódott, amikor elkezdődött a döntő, melyen a legjobb tíz csapat mérte össze tudását. Már ott nyerteseknek éreztuk magunkat, hiszen elsőként, csupánhárom pont elvesztésével jutottunk tovább a döntőbe.

Még felemelőbb volt a pillanat, amikor a zsűri legutolsóként kimondta csapatunk, a Tavirózsák nevét. Sikerült!!! A Petőfi Sándor Alapiskola a legjobb helyezéstszerezte meg az Olvasni jó! országos döntőjén.

​Boldogan és egy csodás történettel tértünk aznap haza, az első helyezést büszkén magunkénak tudva.

Csepregi Csenge