Rendelkezhet adója 2%-áról

Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

Hamarosan nyilatkozniuk kell az adó 2 százalékáról azoknak az alkalmazottaknak, akiknek adóbevallását a munkaadójuk készíti el. Ezúton szeretnénk a kedves szülők és iskolabarátok figyelmét felhívni arra, hogy lehetőség van a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskola mellett működő Szülői Szövetségének támogatására is

Amit tennünk kell:

A munkaadónál legkésőbb február 15.-ig kérvényezni az éves adó elszámolás elkészítését, valamint kérni a 2% adóhoz szükséges igazolást (Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti), melyet általában március folyamán megkapnak a munkáltatójuktól. Ezen igazolást, valamint a kitöltött formanyomtatványt (Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby) legkésőbb április 30.-ig postázzák (vagy vigyék be személyesen) az állandó lakhelyük szerinti adóhivatalba.
Azoknak, akik maguk készítik az adóbevallást, mint fizikai vagy jogi személyek, az adóbevallás nyomtatványában kell közvetlenül kitölteni az adatokat.

Az adóhivatalnak befizetett adójuk 2%-ból tudják támogatni az iskolát, valamint gyermekeiket.

Szokásunkhoz híven a befolyt összeget teljes mértékbengyermek fejlődését célzó tevékenységekre és eszközökre szeretnénk fordítani.

Segítségüket előre is köszönjük!