Rendelkezhet adója 2%-áról

Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

 

Hamarosan nyilatkozniuk kell az adó 2 százalékáról azoknak az alkalmazottaknak, akiknek adóbevallását a munkaadójuk készíti el. Ezúton szeretnénk a kedves szülők és   iskolabarátok   figyelmét   felhívni  arra, hogy lehetőség

van  a  kéméndi  Petőfi  Sándor  Alapiskola  mellett működő

Szülői Szövetség támogatására is. 

Amit tennünk kell:

 

  • A munkaadónál legkésőbb február 15.-ig kérvényezni az éves adó elszámolás elkészítését, valamint kérni a 2% adóhoz szükséges igazolást (Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti), melyet általában március folyamán megkapnak a munkáltatójuktól. Ezen igazolást, valamint a kitöltött formanyomtatványt (Vyhlásenie – Nyilatkozat 2021) legkésőbb április 30.-ig postázzák (vagy vigyék be személyesen) az állandó lakhelyük szerinti adóhivatalba.
  • A becsületbeli nyilatkozatot, amely szerint a kéméndi alapszervezetet szeretnék támogatni, kérjük eljuttatni az iskolába.
    ADÓ-Becsületbeli nyilatkozat 2021
  • Azoknak, akik maguk készítik az adóbevallást, mint fizikai vagy jogi személyek, az adóbevallás nyomtatványában kell közvetlenül kitölteni az adatokat.

 

Az adóhivatalnak befizetett adójuk 2%-ból tudják támogatni az iskolát, valamint gyermekeiket.

Szokásunkhoz híven a befolyt összeget teljes mértékben a gyermek fejlődését célzó tevékenységekre és eszközökre szeretnénk fordítani.

 

Segítségüket előre is köszönjük!