Rendelkezhet adója 2%áról

Tisztelt Szülők!

Hamarosan nyilatkozniuk kell az adó 2 %-ról azoknak az alkalmazottaknak, akiknek adóbevallását a munkaadójuk készíti el. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy lehetőség van a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskola mellett működő zzülői szövetség támogatására is.

Amit tenniük kell:

  • A munkaadójuknál legkésőbb február 15-ig kérvényezni az éves adóelszámolás elkészítését, valamint kérni a 2 % adóhoz szükséges igazolást (Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti), amelyet általában március folyamán megkapnak a munkáltatójuktól. Ezen igazolást, valamint a  formanyomtatványt (Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby) legkésőbb április 30-ig postázzák vagy vigyék be személyesen az állandó lakhelyük szerinti adóhivatalba. Igény szerint az adóhivatalba való eljuttatást megoldja az iskola alkalmazottja.

  • Azoknak, akik maguk készítik az adóbevallást, mint fizikai vagy jogi személyek, az adóbevallás nyomtatványában kell közvetlenül kitölteni az adatokat.

  • A becsületbeli nyilatkozatot, amely igazolja, hogy az iskolánk mellett működő szülői szövetség javára szeretnék felajánlani az adó 2 %-át, az iskolában szükséges leadni.

A nyomtatványok letölthetők az iskola elektronikus felületein, ill. nyomtatott formában is átvehetik az iskolában is.

A támogatásuk által befolyó összeget teljes mértékben a gyermekek fejlődését célzó tevékenységekre ls eszközökre szeretnénk fordítani.

Segítségüket előre is köszönjük!