Információ a felső tagozatos diákok iskolába lépéséről

⚠️ Információ a felső tagozatos diákok iskolába lépéséről

A Petőfi Sándor Alapiskola fenntartója az iskola vezetőségével a mai napon egyeztetett az iskola 2020. 12 .7-i megnyitásáról a felső tagozatos tanulók számára.

Az Országos Közegészségügyi Hivatal hatályos, 2020.12.04-én kiadott rendelete alapján, feltételekhez kötött a tanulók iskolalátogatása: a tanulóknak 7 naponta fel kell mutatni a 7 napnál nem régebbi COVID 19 antigéntesztjének negatív eredményét, ill. RT-PCR teszt negatív eredményét. Ez azt jelenti, hogy a felső tagozatos diákoknak 2-3 alkalommal kellene tesztelniük a karácsonyi szünidő előtt.

Mivel nem csak a tanulók, a törvényes képviselők és az iskolai személyzet egyszeri teszteléséről van szó, az iskola fenntartójának biztosítania kellene egy stabil tesztelőhelyet, amelyre már szigorúbb egészségügyi és higiéniai jogszabályzat vonatkozik. Ellenkező esetben a más, tesztelést biztosító állomásról kellene a szülőknek beszerezni a megfelelő igazolást.

A Petőfi Sándor Alapiskola felső tagozatos tanulói ezért változatlanul online oktatáson vesznek részt 2020.12.07-től.

Bízunk benne, hogy az új évben tisztázódik a diákok iskolába lépésének helyzete, és gyermekeink januártól a korábban megszokott rendben mehetnek iskolába.

Tisztelettel az iskola fenntartója és igazgatósága