Értesítés 2021.04.19.

Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy amint azt már jeleztük, a felső tagozatos diákok április 26-án térhetnek vissza a jelenléti oktatáshoz.

A jelenléti oktatáson való részvétel feltétele, hogy a diák és legalább az egyik szülő negatív covid-teszteredménnyel rendelkezzen, amely a jelenlegi információk szerint még mindig nem lehet 7 napnál régebbi. Az igazolás másolatát a szülő csatolja a fertőzésmentességről szóló nyilatkozathoz.

Az Iskolaügyi Minisztérium 2021.04.16-án kiadott rendelete  vannak kivételek, amikor a negatív teszteredmény helyett a nyilatkozathoz a következő igazolások valamelyikét csatolják:

 1. azok a szülők, akik már kaptak oltást:

– ha Pfizer vagy Moderna oltóanyagot és a 2.oltás óta eltelt  2 hét, bemutatják az oltási igazolásukat,

– az Astra Zeneca esetében 4 hét eltelt az 1. oltás óta, bemutatják az oltási igazolásukat

 1. aki átesett a COVID 19 fertőzésen, annak 180 napig érvényes az igazolása, ezt kérjük felmutatni.
 • Iskolánk diákjainak igény szerint biztosítjuk a gargalizálós tesztelés lehetőségét.

Erre első alkalommal  2021. április 21. (szerdán) 12.00 – 15.00 kerül sor  a Petőfi Sándor Alapiskola épületében. (Amíg szükséges, szerdánként ismételjük.)

 • Fontos tudni:

A szülőnek ki kell töltenie a beleegyező nyilatkozatot és az adatlapot, ahol feltünteti a telefonszámát és az e-mail címét. Emellett fel kell mutatnia az érvényes negatív teszteredményét, ill kivétel esetén a fent említett igazolások egyikét.

Amennyiben a szülő nem tud megjelenni, a gyermeke magával hozhatja a szülő negatív teszteredményét kinyomtatva, valamint az előre kitöltött és aláírt dokumentumokat. (Nem hozhatják utólag!) A nyomtatványok letölthetőek itt:

https://wp.psakemend.eu/2020-2021…/aktualis-nyomtatvanyok/

illetve átvehetők az iskolában és Baranyai Éva boltjában.

A tesztelés személyenként kb. 5 percet vesz igénybe az adminisztrációval együtt. Akit érdekel megnézheti a bemutató videót a www.testujemeskoly.sk oldalon, ill. elolvashatja a leírást a nyomtatványok között található tájékoztatóban.

Az eredményt a szülő e-mailben vagy sms-ben kapja majd meg a hétvégéig.

Ha valakinek pozitív eredmény érkezik, az köteles értesíteni az OF-t és nem jön iskolába.

 • Természetesen választhatja a szülő gyermekének a szokásos állomásokon való tesztelést is. Erről tájékoztassák az osztályfőnököket!
 • Aki újra az iskolában fog tanulni, arra vonatkoznak a szigorú higiéniai szabályok és az arcmaszk (nem kötelező az FFP2) használata.

A jelenléti oktatás kezdetén – két hétig – az iskolában úgynevezett adaptációs időszak lesz, amelynek célja megkönnyíteni a tanulók jelenléti oktatásba való visszatérését.

Az adaptációs időszak alatt

 • A tanulóknak minden nap 5 tanítási órájuk
 • Az első óra minden nap osztályfőnöki (hétfőnként az első két óra), amelynek tartalmáról az osztályfőnökök tájékoztatják a diákokat és a szüleiket.
 • A többi tanórát az online tanítás alatt átvett tananyag ismétlésére, gyakorlására és az újbóli beilleszkedés megkönnyítésére fordítjuk.
 • Az adaptációs időszak két hete alatt nem feleltetünk, nem íratunk dolgozatot, érdemjeggyel nem értékelünk.
 • Az 5. óra után a tanulók ebédre, illetve hazamennek. Kérjük a kedves szülőket, jelezzék az osztályfőnöknek, fogja-e látogatni a gyermekük az adaptációs időszak alatt az iskolai étkezdét. Az ebédre jelentkezőket létszám szerint csoportosítjuk, és figyelembe vesszük a hazafelé tartó autóbuszok indulási idejét is.
 • A 6.-7. órákon a tantárgytanítók pótórákat iktatnak be azoknak a tanulóknak, akik bármilyen okból felzárkóztatásra van szükségük.

 

Azoknak a tanulóknak, akik továbbra otthon szeretnének tanulni, nem áll módunkban online órákat tartani. Ők tájékozódnak az iskolában történtekről az osztályfőnöknél, és leckét kérdeznek az osztálytársaiktól ugyanúgy, mint bármilyen betegség esetén szokás. A bepótolt feladatokat  naponta, de legalább hetente  elküldik az online oktatás alatt megszokott formában a tantárgytanítóknak. Az otthon maradó diákok szülei kötelesek írásban jelenteni az osztályfőnöknek a jelenléti oktatás mulasztásának okát,  amelyet szülői igazolás esetén 5 tanítási nap elteltével frissíteni szükséges. Betegség esetén az orvosi igazoláson feltüntetett időszak számít.

Ha az otthonról tanuló diák elvégzett munkájáról az iskola nem kap legalább hetente visszajelzést, a kapcsolattartás hiányát az iskolakötelezettség mulasztásának tekintjük. Ez esetben az előírt módon járunk el.